Gør din skole mere attraktiv  

Som skoleleder er din fornemmeste opgave – og forhåbentlig største ønske – at gøre skolen så lækker for dine elever som overhovedet muligt.

 

Man kommer langt med gode undervisere og tryg læringskultur, men for at skolen kan hæve sig til et helt nyt niveau, kræver det, at eleverne også føler sig trygge og glade udenfor undervisningslokalet.

 

Skolen som et godt sted at være

Du bør sætte fokus på at skabe et godt socialt miljø på skolen. Styrk det sociale liv ved at starte aktiviteter og arrangementer, som skaber sammenhold og glæde. Det kan være alt fra eftermiddagsaktiviteter med kreative indslag, fælles madlavning eller en ugentlig film- eller spilleaften.

 

På den måde skaber du muligheder for, at eleverne møder hinanden på tværs af klasser og får lov til at udfolde sig på en anden måde end i undervisningen.

 

Derudover kan du sørge for at opdatere skolens udstyr, så det følger med tiden. Det kan f.eks. være investering i moderne IT-udstyr, højkvalitets læringsmaterialer eller et helt nyt skolebibliotek. På den måde skaber du et miljø, som motiverer eleverne og inspirerer dem til at gå på opdagelse i alle skolens mange muligheder.

 

 

Aflåste skabe skaber ro i maven

Endelig bør du ikke glemme, at skoler med aflåste skabe også er mere attraktive for eleverne. Det giver eleverne ro i maven, når de ved, at deres ting er beskyttet mod tyveri og ved et uheld. På den måde føler eleverne sig trygge, og det kan gøre underværker for skolens udvikling.

 

Det giver børne mere ro til at fokusere på leg og læring, når de ved, at deres ting er sikker låst væk i deres personlige locker. Lockers kan få med både kodelås og nøgle, så eleverne har deres personlige skab. På den måde glemmer eleverne aldrig, hvor de lagde deres ting.