For alle der elsker vin og chokolade

Vidste du, at chokolade og vin går rigtig godt i spænd? Det er helt perfekt, hvis du skal hygge dig en aften med din udkårne. Dog er der lige nogle få ting, du skal være opmærksom på, inden du vælger at parre vin med chokolade. 

Chokoladeparring handler om niveauet af sødme

Du skal vælge chokolade ud fra, hvilken vin du skal drikke. Det er nemlig ikke særlig smart at mikse en god rødvin uden en mærkbar sødme med en bid sød chokolade. Det får nemlig vinen til at smage surt. Derfor bør du gøre dig umage for at finde en chokolade, hvor dens sødhed ikke kommer til at overvælde vinens sødme. 

Både chokolade og vin indeholder tanniner

Tanniner findes i både chokolade og vin. De smager ligesom, hvis du spiser en meget mørk chokolade, eller som når du har efterladt teposen i din te alt for længe. Bortset fra dette tilføjer tanniner struktur til en vin og hjælper den med at blive rigere på smag. Eftersom at der findes tanniner i både vin og chokolade, er det fantastisk at indtage begge dele på samme tid.

Sådan skal chokolade og vin indtages sammen

Når du skal indtage både vin og chokolade, skal det gøres på den helt rigtige måde. Du skal starte med at tage en bid chokolade, hvorefter du tager en tår vin. Det sikrer nemlig, at du ikke kommer til at overdøve vinens delikate frugtsmag. Køb vin, du kan nyde sammen med chokolade, med et enkelt klik her.