Til dig der arbejder med træ

Har du et job hvor du dagligt, i mere eller mindre grad, arbejder med træ, så er en cnc router, en stor hjælp. Takket være en CNC-router, kan du hurtigt og nemt lave nogle meget præcise udskæringer i det træ du arbejder med. Udskæringer som, hvis du skulle gøre det pr. håndkraft, ville tage rigtig lang tid.

Hvad er en CNC Router?

Måske kender du allerede navnet, men hvis ikke, så får du her en guide i, hvad en CNC router præcis er, og hvad det er den kan bruges til. CNC Router står for Computer Numerical Control, og er en smart computerstyret skæremaskine.

Routeren kan bruges til adskillige opgaver i træ, men kan også bruges i andre materialer, for eksempel stål, aluminium og plast. Med andre ord er en CNC Router en gave i forhold til de mange forskellige opgaver, der er i en stor eller mindre tømrervirksomhed. Maskinen er hurtigt i stand til at udføre komplekse opgaver, for eksempel opgaver som små udskæringer i møbler, der kræver meget stor præcision.

Hvordan fungerer den?

En CNC Router arbejder ud fra en allerede forprogrammeret kommando, som forløber i tre forskellige trin.

  1. Det første trin er designet af en vektor fil, der er med til at fastslå hvordan udskæringen skal være
  2. Herefter bliver vektorfilen konverteret til en G-kode, som er et programmeringssprog
  3. Den software der findes i systemet vil afkode G-kode filen, og dermed være i stand til at skære præcist efter den kommando den er givet.