Pas godt på dit krybdyr

Hvad enten du har brug for at holde styr på krybdyr i hjemmet eller i din undervisning, så er et af de mange terrarier, som du kan finde hos Scandidact ganske uundværligt. Et terrarie er nemlig med til at sikre de dyr du har boende i det, nogle gode levevilkår, samtidig med at du kan betragte de små dyr, gennem det gennemsigtige glas. 

Et krybdyr og andre eksoterme eller vekselvarme dyr, er afhængige af omkringliggende varmekilder, for at kunne regulere deres egen temperatur. I naturen har et krybdyr selvfølgelig mulighed for at bevæge sig frit omkring, hvilket ikke er gældende, når du har dem i et terrarie. Hvis du vil skabe de bedste betingelser for dyrene, er det altså helt essentielt at der er de rette forhold, således dyrene både kan vokse, trives og yngle. 

For at skabe de bedste vækstbetingelser i et terrarie, kan du eksempelvis bruge en stråle varmekilde. Her kan du bruge en almindelig glødepære i dagtimerne, men sørg for at lyset peger nedad. Skal du bruge en pære, der kan bruges døgnet rundt, kan du med fordel bruge en keramisk pære. Pæren er en effektiv varmekilde, men brug eventuelt en termostat, da disse pærer kan blive meget varme. 

Sådan sikrer du en korrekt temperatur i dit terrarie

  • Investerer gerne i en god termostat
  • Læs altid brugsvejledningen til din varmekilde
  • Undgår helt og aldeles at dyret kan komme i nærheden af varmekilden, da dette kan give brandskader
  • Inventar og dekoration må aldrig komme i nærheden af varmekilden, da der kan opstå brand